W październiku w Świetlicy Wiejskiej w Grabowie odbyły się drugie warsztaty kulinarne w ramach projektu „Zmieniamy nasze Grabowo na lepsze”. Tym razem uczestnicy uczyli się przygotowywać tradycyjne gołąbki, a zajęcia poprowadziła pani Danuta Szermińska, dzieląc się swoim doświadczeniem i sprawdzonymi domowymi sposobami.
Podczas warsztatów panowała ciepła, rodzinna atmosfera – nie zabrakło śmiechu, rozmów i oczywiście wspólnej degustacji pysznych gołąbków.
Trzecie warsztaty kulinarne – zapach babki ziemniaczanej wypełnił świetlicę!
W październiku w Świetlicy Wiejskiej w Grabowie odbyły się trzecie warsztaty kulinarne w ramach projektu „Zmieniamy nasze Grabowo na lepsze”. Tym razem uczestnicy spotkali się z panią Wiesławą Tyszlak, która poprowadziła zajęcia poświęcone przygotowaniu tradycyjnej babki ziemniaczanej.
Podczas wspólnego gotowania w świetlicy unosił się zapach świeżo pieczonej potrawy, a uczestnicy chętnie dzielili się swoimi doświadczeniami i wspomnieniami z domowych kuchni. Nie zabrakło też śmiechu i rozmów przy stole podczas degustacji – babka smakowała wyśmienicie!
Czwarte warsztaty kulinarne – gotowanie z panią Marią Chodubską
W październiku w Świetlicy Wiejskiej w Grabowie odbyły się czwarte warsztaty kulinarne w ramach projektu „Zmieniamy nasze Grabowo na lepsze”. Tym razem uczestnicy, pod okiem pani Marii Chodubskiej, przygotowywali pyszne spaghetti, czyli popularny makaron po bolońsku w polskim wydaniu.
Podczas spotkania panowała radosna atmosfera – w kuchni trwało gotowanie i rozmowy, a w międzyczasie dzieci grały w Monopoly oraz Twistera, wypełniając świetlicę śmiechem i zabawą. Na zakończenie wszyscy z apetytem zjedli przygotowane danie.
Projekt został dofinansowany ze środków programu „Działaj Lokalnie” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności, realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Stowarzyszenie Gołdapski Fundusz Lokalny i Gminę Gołdap.






























